Wie is Lady Lynn?

Al meer dan 40 jaar heeft zij haar eigen Cosmic Wind en Water filosofie beoefend. Haar “schatkamer” en showroom “Cosmic Green Dragon” is in Bussum, ligt in het hart van het Gooi, Gooise Meren in Noord Holland.  Lynn’s reputatie en haar geaardheid mede, in de omgang met haar gasten, maakt haar zo bijzonder.

Daarom noemen zij haar liefkozend “Lady”. Zij voert met veel passie haar Cosmic Wind en Water consulten, coaching, lezingen en workshops uit. Daarom is zij zo populair en succesvol. Haar cliënten zijn in de loop der jaren kennissen geworden en vele zijn nu haar dierbare vrienden.

De vervelende vijf geel ster

(de negatieve 5 chi)

De vijf geel ster staat ook bekend als “Wu Wang” in het Chinees. In Wind en Water filosofie kringen wordt het beschouwd als een zeer schadelijke kwelling dat extreme schade kan aanbrengen aan families en bedrijven die erdoor getroffen worden. Het is de totaal verlies kwellende ster! De vijf geel ster is een aarde element kwelling. Het brengt ziekte, financieel verlies en obstakels in uw zakelijk of privé leven. Hij staat ook bekent voor het veroorzaken van vijandigheid. Ineens kan alles verloren gaan in een korte tijd en u weet niet wat er is gebeurt!

De vijf geel ster is de nummer vijf van de jaarlijkse en maandelijkse vliegende sterren kaart. Hij is gemakkelijk te zien in elke vliegende sterren kaart of het nou voor een periode is, een jaarlijkse of maandelijkse kaart. De vijf geel ster bezet 45 graden van de kompas. Het kan ook voorkomen in de geboortegrafiek van uw huis of gebouw. Hier kan hij verschijnen als een berg ster nummer 5 of als een water ster nummer 5.

De jaarlijkse en maandelijkse vijf geel ster verandert elk jaar van locatie , u moet de volgende activiteiten vermijden als de nr. 5 ster in deze sector bevindt:

–  In de grond graven. Als u dat wel doet kan u direct ziek worden.

–  Het omkappen van bomen. Als u dat wel doet dan activeert u meteen de kwelling(en) en kan u ziek worden, een ongeluk krijgen of uw bedrijf kan een terugval krijgen wat fataal kan zijn. Want per slot u kapt een boom! De boom vertegenwoordigt het HOUT element, dus u doodt het HOUT.

– Het verstoren van dat deel van de grond of het huis bijvoorbeeld met veel geluid, fel licht of activiteiten. Zorg ervoor dat uw huisdieren zich niet in deze sector bevinden want door hun drukte activeert u het ook.

– Dit gedeelte voorlopig (voor de duur van maximaal een jaar!) niet renoveren. Wat niet aan te raden is om hier te gaan timmeren of graven. Als u toch delen van het huis moet renoveren waar de vijf geel ster zich bevindt, zorg er dan voor dat u  niet begint en of eindigt met werkzaamheden waar de vijf geel ster verblijft. (deze informatie is voor de geleerde in deze filosofie beter te begrijpen. Misschien wilt u overwegen om een voor basis cursus of een workshop in te schrijven?)

Waar de vijf geel ster ook verschijnt in het huis of gebouw, zorg ervoor dat het licht gedempt is. Dit komt omdat de vuur Chi de vijf geels aarde energie zal versterken.  Bijvoorbeeld als u spotjes in deze sector van het huis heeft waar de vijf geel ster is staat dit voor vuur Chi die het daardoor sterker maakt. Als de “Wu Wang” in de sector van het huis verblijft waar de voordeur is dan wordt het gevaarlijk, afhankelijk in welke kompasrichting hij verblijft, bijvoorbeeld in het noordoosten of zuidwesten van de voordeur! Doordat de deur elke keer open en dicht gaat of welke soort van activiteit er ook is op de plaats waar de “Wu Wang” zich bevindt, zal deze geactiveerd worden.

Een hulpmiddel om toch de kwelling onder controle te houden is om een metaal voorwerp hier te plaatsen, bijvoorbeeld onze 5 chi symbool. Dit krachtige symbool vertegenwoordigt de 5 elementen in vormen op elkaar gestapeld. U kunt de 5 chi ook als sleutelhanger gebruiken.

Zakelijk

De Feng Shui afkomstig uit boeken van 3.500 jaar geleden is zeer waarschijnlijk vervalst door de toenmalige Chinese keizer. Vanwege het groeiende egoïsme van zijn volk en omdat hij vond dat alleen de keizer de ware Feng Shui mocht kennen, liet hij een nieuwe set Feng Shui- boeken schrijven.

Daarin werd een bepaalde hoeveelheid informatie op een misleidende manier gepresenteerd of helemaal onthouden aan het volk.

De echte Feng Shui-leer werd destijds van generatie op generatie mondeling overgebracht. De authentieke Feng Shui boeken zijn verloren gegaan door verbranding. Tijdens deze periode zouden de authentieke boeken of waarschijnlijk gestolen en/of mogelijk ze nog ergens in China verstopt zijn, ver weg van de hebzuchtige wereld. Het zou kunnen zijn dat er nog kopieën -indertijd meegenomen zijn door een dissident- rondzwervend in China, of door monniken naar Tibet en India. Weer een ander verhaal was dat Chang Kai Sek, de tegenstaande van Mao Tse Tung, de rijkdom van de paleizen nam en de oorspronkelijke set boeken naar Taiwan waarna is het doorgestroomd naar Hong Kong en Singapore.

In de afgelopen eeuw tijdens een renovatie van de Chinese muur en de verboden stad werden attributen van de 5 elementen van de Feng Shui leer gevonden die verstopt waren in de daken van Taoïstische tempels en paleizen. Granen en zijden doeken met tekeningen en schriften werden ontcijferd en opnieuw geschreven in het moderne Chinese schrift.

Tijdens het streng communistische bewind onder “Mao Ze Dong” werd de volksreligie net als andere religies streng onderdrukt. Ook Feng Shui was totaal verboden in China.

“De grote leider” Mao wilde niet dat het volk zich tegen hem zou keren, teveel macht zou krijgen, of nog erger, dat ze kapitalist zouden worden. Hij vergat dat zijn voorouders, vooral zijn opa en oma, hem roem en erkenning hadden gegeven en hem uiteindelijk in China aan de macht hielpen.

Wind en Water is geen religie, geen magie en geen bijgeloof!

Wind en Water is ook niet:

 • Alleen maar een kwestie van het juist plaatsen van meubels, schikken van huishoudelijke voorwerpen of bepalen waar de bewoners zouden moeten zitten, werken of slapen.

 • Meer Feng Shui artikelen plaatsen in uw omgeving om des te meer veiligheid of bescherming te creëren.

 • Iets religieus; iets wat met bijgeloof heeft te maken  of iets magisch buiten u zelf.

Wind en Water is wel:

 • Opvoeding, zelfbeheersing en zelf uw leefruimte inrichten.

 • Iets van uzelf dat u uitstraalt; een intuïtief, energie gevend gevoel; iets waarin u van nature gelooft.

 • Het is een kwestie van normen en waarden en respect voor andermans bezit, familie of dieren, geloof en cultuur.

 • Leren te leven in harmonie met de natuur als een gast op aarde.

 • Plaatsen van de juiste voorwerpen op de juiste plaats en op het juiste tijdstip.

 • “Wie goed doet, goed ontmoet!” Zie het als een Boemerang die U uitgooit en daarna weer bij u terugkomt.

Er zijn ook regels/principes waar iedereen zich aan dient te houden:

 • de wetten van het land waar u woont,

 • de voorschriften op uw werk,

 • de gebruiken van de cultuur waarin u leeft.

U bepaalt zelf wat u in uw leven ‘kwaliteit’ vindt en dat kan voor eenieder totaal anders zijn.

U bent de enige die uw eigen mentaliteit bepaalt: zorgzaam of onverschillig, perfectionistisch of slordig en zo zijn er tal van keuzes die u kunt maken.

Place mountain paintings behind you for support. Choose the form or colours to suit u. Especially for CEO, managers, alle proprietors or just for the dads! A fantastic gift for the holiday seasons. Just €24.80 average! Check it out www.cosmicgreendragon.no good luck n thank u for the support. Lady Lynn

Publiée par Cosmic Green Dragon sur Samedi 12 novembre 2016

Donateurs: